Sculpture Garden & Open Ateliers

ak 

LANDELIJK ATELIER WEEKEND, 25 & 26 juni 2022

Programma Clay Cafe Nederland, keramiek atelier van Carina Claassens.

25 & 26 juni 2022, 11:00 tot 16:00:

 

Dichterscollectief Joop Koopmanschap: Uibeelding van bekende Nederlandse dichters en gedichten, met een voorstelling op Zondag 12:00.

 

Obvara Raku Demonstratie, techniek vanuit Oost Europa:

*25 juni@ 11:30 en 14:00

*26 juni@ 11:30 en 14:00

 

Horsehair Raku Demonstratie:

*26 juni@ 11:30

 

Pitfire:

*25 juni 17:00 volgende ochtend uitpakken.

As u gratis wil meedoen, stuur een email: claycafenederlands@gmail.com

 

Draaischijf Demonstratie:

*25 juni@ 11:00

*26 juni@ 11:00

 

Probeer zelf een potje te draaien op de draaischijf.

*25 juni van 11:00-16:00

*26 juni van 11:00-16:00

 

Kunstenaars Aanwezig: 

Carina Claassens,  Paula Danielse - Rainbow Potter. Alie Zieverink, Hetty Wantia Glaswerk, Mary Kitaeva is van Okraïne (gevlucht na Borculo), Mirjam  Zupancic - Art by Mir, Marja van Megan, Henk Huijsman en nog veel meer! Laat je verassen!

 

Betaling: Kunst enz. te koop

Betaling: Koffie & Thee & Eten

 

Deelnemende ateliers in eigen provincie Meer dan 200 kunstenaars uit heel Nederland zetten de deuren van hun atelier in het weekend van 25 en 26 juni open voor belangstellenden om hen een kijkje te gunnen in hun wereld. Met veel passie en trots tonen ze hun kunstwerken en vertellen geïnteresseerden graag over het ontstaansproces. In elke provincie zijn meerdere ateliers te bezoeken. Via de website van het Landelijk Atelierweekend kunnen geïnteresseerden makkelijk opzoeken welke ateliers wanneer geopend zijn. Een handige zoekfunctie maakt het vinden van deelnemende ateliers in de eigen omgeving heel eenvoudig. Workshops, exposities en demonstraties Veel kunstenaars organiseren in hun atelier ook extra activiteiten zoals een mini-workshop, een demonstratie of een expositie met werk van andere kunstenaars. In de online agenda van het Landelijk Atelierweekend is te vinden welke ateliers extra activiteiten organiseren. Een bezoek aan één of meer ateliers is gratis tijdens het Landelijk Atelierweekend en een bezoek wordt altijd méér dan gewaardeerd door de kunstenaars in kwestie. Zij verdienen het om, na twee zeer moeilijke corona-jaren, weer bezoekers te ontvangen!

Link na meer info over de Landlijk Atelier Weekend: https://landelijkatelierweekend.nl/ateliers/voorjaar

Link na Atelier Clay Cafe Nederland meer info:

https://www.claycafenederland.nl/.../beeldentuin.../

Link na Atelier Carina Claassens meer info:

https://www.carinaclaassens.com/c-5765643/sculpture-garden-open-ateliers/


In the summer of 2019 we planted by 38 fruittrees and started turning the old cow pasture into a  wild flower garden. We showcase sculptures and ceramics as part of the Clay Cafe Nederland & CC ARTS studio.


In 2019 zijn wij vanuit het westen van het land naar de mooie achterhoek verhuisd, in het het buitengebied tussen Borculo en Haarlo.
De tuin behorende bij onze boerderij (Bouwlust, 1923), had te lijden van achterstallig onderhoud wegens omstandigheden. De afgelopen 2 jaar zijn we daarom druk bezig geweest om orde te scheppen (rigorous snoeien), herplanten, duidelijke borders maken om een nieuwe look te creeren, en het met o.a. 25 kuub compost vruchtbaarder maken van de arme grond. We hadden ook geen idee hoe droog het hier ook kan zijn, dus manieren vinden om de grond vruchtbaarder te maken, en water te besparen is een questie van proberen en uitvinden geworden.

De kalverweide werd omgetoverd tot een vruchtenboomgaard met pruimen, peren, en abrikozen, omringd door een wilde bloementuin met beelden en keramiek. We wilden hiermee de bijen en insecten populatie weer een boost mee geven. In de bloementuin is nu ook het idee ontstaan om hier een beelden tuin van te maken, en dit langzaam verder te ontwikkelen. De rest van de tuin zijn we bezig om meer kleur en geur te geven met kruiden en lavendel, meer textuur te geven door diverse grassen te gebruiken, en door nog meer rozen te plaatsen dan er al stonden.

De oude eik, een grote magnolia en de grote lindeboom zijn ook markante blikvangers op het erf. We hebben verder nog verschillende zithoekjes gemaakt, waarvan de tuin vanuit andere perspectieven bekeken kan worden. Het geluid van vallend water uit een kleine cascade fontein, en een fontein in het midden van de tuin zorgen voor extra rust.


Contact:claycafenederland@gmail.com | +31(0)633971812

Tuin: 7000m2 | Koffie/Thee | WC | Rolstoel Gedeeltelijk toeganklijk | Parkeerplaats | Boerderijtuin | Beeldentuin/Kunst te zien | Verkoop Kunst


 

© 2017 - 2022 CARINA CLAASSENS CERAMICS | sitemap | rss | ecommerce software - powered by MyOnlineStore